Százszorszép, Tárkonyüröm, Tengeri kömény, Torma
~

Százszorszép,(Bellis perenis)

a Rák jegyében álló Vénusz uralja
~ A százszorszépet a homeopátiában zúzódások, izomfájdalmak valamint bőrbetegségek kezelésére alkalmazzák. A népi gyógyászatban légúti hurutok kezelésére használták. A növény jó nyálkaoldó hatású.

Tárkonyüröm, (Artemisia dracunculus)

a Mars uralja

~

A tárkony jó vesetisztító és epehajtó fűszernövény, de ismert étvágygerjesztő hatása.A népi gyógyászatban emésztést serkentőként használják.A tárkony jó vesetisztító és epehajtó fűszernövény, de ismert étvágygerjesztő hatása.Ízletes házi tárkonyecet készíthető, ha egy üveg ecetbe friss tárkonyhajtásokat teszünk.A konzerv- és a likőripar is előszeretettel hasznosítja. E fűszernövény kitűnően nevelhető cserépben. A francia vagy német tárkonyt érdemes termeszteni. horoszkóp, asztrológia, gyógynövény,A szakemberek azt ajánlják, hogy uborka mellé ültessük, mivel segíti annak beporzását.
Tengeri kömény ( Crithmum maritimum)
Jupiter uralja

~

Csak Nagy-Britanniában honos.Felgyorsítja a víz eltávozását.
Gyógyhatása elsősorban a benne lévő karvon tartalmú illóolajra vezethető vissza. A tudományos álláspont a köményből készített teát az előbb említett panaszokra javasolja, valamint felhasználási területként jelöli meg az enyhe, görcsös jellegű gyomor- és bélpanaszokat, az ideges eredetű szív- és gyomorpanaszokat.
Torma (Amoracia rusticana)
a Mars uralja
~
Erős antibiotikumként hat. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a frissen reszelt torma baktérium- és vírusölő hatása kb. 12 órán keresztül tart. Ezért kiváló növényi antibiotikumnak tekinthető.A torma a káposztafélék családjába tartozó növény. A Volga és a Don környékéről származik, ma is az életerő jelképe ezeken a vidékeken.A tormából készült borogatást a népi gyógyászatban a tüdő-, a mellhártya- és a mandulagyulladás gyógyítására használták. A torma csípős illóolajának belélegzése tisztítja a légutakat, antibiotikus, gyulladáscsökkentő, nyákoldó hatása ma is ismert. A mézzel kevert tormareszelék hatékony köhögéscsillapító. Emésztés-, keringésjavító, vizelethajtó. Segít a fogfájás csillapításában. A tormareszelékes borogatás mérsékelheti a reumás fájdalmakat is, zsenge levelével fájós sebeket lehet borogatni. Tejben áztatva fejfájás-csillapító hatása van. A friss torma gyökere sok kalciumot, nátriumot, magnéziumot, B- és C-vitamint tartalmaz.
Rendszeres fogyasztása különösen a fertőzéses időszakokban javasolt. Az életerő jelképe. A tormából készült borogatást a népi gyógyászatban a tüdő-, a mellhártya- és a mandulagyulladás gyógyítására használták. A torma csípős illóolajának belélegzése tisztítja a légutakat, antibiotikus, gyulladáscsökkentő, nyákoldó hatása ma is ismert.A mézzel kevert tormareszelék hatékony köhögéscsillapító. Emésztés-, keringésjavító, vizelethajtó. Segít a fogfájás csillapításában. A tormareszelékes borogatás mérsékelheti a reumás fájdalmakat is, zsenge levelével fájós sebeket lehet borogatni. Tejben áztatva fejfájás-csillapító hatása van.