~.~ Lencse, borsó, babfélék csírája,.............

• azt mondják a babfélékre, “jó a szívnek” kitisztítják a vérbél az LDL-t (rossz koleszterin)

• nagyon magas a rost tartalmuk, csökkentik a vérnyomást

• csodálatos inzulinszabályozók, fokozatosan változtatják az inzulin szintjér, nem szorulnak a test saját inzulinjára

• a bennük lévő ligázok és proteáz inhibitorok erős rákblokkoló anyagok

• a proteázok (proteázinhibitorok) megelőzik a sejtek rákossá alakulását

• komplex cukrot tartalmaznak, amiket a vastagbél baktériumok megtámadhatnak, gázt fejlesztenek (a hüvelyesek rendszeres fogyasztói hozzászokta

• a zöldborsó csírának szerepe van a vakbélgyulladás előfordulási valószínűségének csökkentésében

• rendkívül sok vastartalma segíti a vérképzést.